Nieuwjaar 2020

Nouvel an


59,00 – 75,00* Euro

 

Aperitiefhapjes
Amuses bouche

***
Kortgebakken tonijn in combinatie met zijn tartaar en afgewerkt met een hoisin mayonaise
Thon poêlé en combinaison de son tartare fini avec mayonnaise hoisin

***
*Kreeft in samenspel met coquilles in eigen nat – pata negra – fijne groentjes
*Symphonie de homard et Coquilles-Saint-Jacques dans son bouillon
pata negra – petite légumes

***

Sorbet van peer – huisgemaakte peercello
Sorbet de poire – poirecello fait maison

***

                      Nootjes van hertenkalffilet op een bedje van savooikool en spek, knolselder
afgewerkt met een saus van Cognac en ganzenlever

Noisettes de faon sur un nid de chou vert et lardon, céleri et sauce au Cognac et foie gras

of - ou

Witte heilbotfilet met King Crab vergezeld van jonge ui en champignons
 afgewerkt met een saus van champagne en curry
Filet de flétan avec King Crab entouré de jeunes oignons et champignons
parfumé au sauce de champagne et curry

***
Nieuwjaarsdessert
Dessert Nouvel An

 

Gerechten van de kaart

Voorgerechten

Kreeft belle-vue           per 100 gr.

In huis gemaakte vissoep.

In huis gemaakte kroketten met Oostendse grijze garnalen

Salade van verse hand- gepelde Oostendse garnalen

6 Zeeuwse oesters Creusen

6 Oostendse platte oesters 5/0

3 Zeeuwse oesters Creusen + 3 Oostendse platte oesters 5/0

Hoofdgerechten

Gebakken zeetong (+/- 500 Bruto)                                                                          

Noordzeetong (filets) op Oostendse wijze                                                             

Gebakken of gepocheerde tarbot met mousselinesaus

Noordzee Bouillabaisse

Gebakken kabeljauw met tartaarsaus

 
Suggesties

Voorgerecht

Trio van wildpaté met huisgemaakt garnituur en rozijnenbrood

Toast champignon met gerookt spek en een room van sjalot

Traag gegaarde eendenborst met een sausje van appelsien afgewerkt met knolselder en rucola

Terrine van ganzenlever afgewerkt met balsamico en vijg

 

Hoofdgerecht

Kalfszwezeriken met seizoen groenten afgewerkt met kalfsfond verrijkt met mosterd uit Meaux

Huisgemaakte stoverij van hert met herfstgroentjes en amandelkroketten

Heilbotfilet op een bedje van savooi en Serrano met een jus afgewerkt met truffel

Kabeljauw met champignons en een met curry en garnaal geparfumeerde botersaus

Patrijs ‘fine champagne’ (witloof, sjalot – cognac)

 

Nagerechten

Chocolade mousse

Coupe vanille ijs

Dame Blanche

Coupe van roomijs met vers fruit

Kaasbordje

Coupe met verse aardbeien (seizoen)

Aardbeien Natuur (seizoen)

Sabayon per 2cvts

Maandmenu

Traag gegaarde eendenborst met een sausje van appelsien
afgewerkt met knolselder en rucola
***
Terrine van ganzenlever – balsamico – vijg - rozijnenbrood(*)
***
Sorbet

***
Patrijs ‘fine champagne’ (per 2 cvts)
Of
Kabeljauw met champignons en een botersaus geparfumeerd met curry en garnaal

***
Verrassingssdessert

 € 54,00 of 70,00 (*)

 Kerst 2019 Noël 

59,00 – 75,00* Euro

 

Aperitiefhapjes
Amuses bouches

***

Samenspel van King Crab en gerookte zalm
afgewerkt met krokante sla en mayonaise van saffraan
Symphonie de King Crab et saumon fumé
avec salade croquante et mayonnaise au safran

***

*Gebakken coquilles – pata negra – courget en tomaat – saus van Ricard
*Coquilles-Saint-Jacques poelées – pata negra – courgette et tomate – sauce au Ricard

***

Helder nat van fazant met garnituur
Consommé de faisan avec garniture

*** 

Het fijnste van fazant opgevuld met savooikool en ganzenlever
afgewerkt met een saus van Cognac en truffel

Suprême de faisan farci de chou de savoie et foie gras - sauce au cognac et truffe

of - ou

Duo van zeeduivel en kreeft op een bedje van prei en champignons
 afgewerkt met een saus van champagne

Duo de lotte et homard sur un nid de poireaux et champignons au sauce de champagne

***

Kerstdessert - Dessert de Noël  

Kreeftenmenu

Traditionele cocktail van kreeft en Kingkrab

***
Gestoomde halve kreeft in helder nat met groentjes

***
Sorbet van de dag

***
Kreeft in blanke botersaus afgewerkt met chinese bieslook

of - ou

Kalfszwezeriken met seizoen groenten afgewerkt met kalfsfond
verrijkt met 
mosterd uit Meaux

***

Verrassingsdessert

75,00 euro