Gerechten van de kaart

Voorgerechten

Kreeft belle-vue (per 100 gr.)

In huis gemaakte vissoep.

In huis gemaakte kroketten met Oostendse grijze garnalen

Salade van verse handgepelde Oostendse garnalen

6 Zeeuwse oesters creusen

6 Oostendse platte oesters 5/0

3 Zeeuwse oesters creusen + 3 Oostendse platte oesters 5/0

 

Hoofdgerechten

Gebakken zeetong (+/- 500 Bruto)

Noordzeetong (filets) op Oostendse wijze

Gebakken of gepocheerde tarbot met mousselinesaus

Noordzee Bouillabaisse

Gebakken kabeljauw met tartaarsaus

 
Suggesties

Voorgerecht

Huisgemaakte wildpaté met witloof en rode ajuin

Carpaccio van Limousin rundsvlees verrijkt met ganzenlever

Gebakken Sint-Jacobsnootjes op een bedje van truffelrisotto en champignons

 

Hoofdgerecht

Gepocheerde grietfilet met bloemkool en Breydelspek en een botersaus verrijkt met kervel

Stoofpotje van hert vergezeld van wintergarnituur en aardappelkroketten

Filet van bosduif op een bedje van pompoen verrijkt met speculaas en een Portosaus

Kalfszwezeriken met seizoen groenten afgewerkt met kalfsfond verrijkt met mosterd uit Meaux

Fazant Veronique (witte druif, Cointreau) of Brabançonne (witloof) met amandelkroketten (2cvts)

 

Nagerechten

Chocolade mousse

Coupe vanille ijs

Dame Blanche

Coupe van roomijs met vers fruit

Kaasschotel

Coupe met verse aardbeien (seizoen)

Aardbeien Natuur (seizoen)

Sabayon per 2cv

 

Nieuwjaarsdagmenu

Jour de Nouvel an


2018

 

Aperitiefhapjes
Amuses bouche

***
Duo van tonijn afgewerkt met gerookte eendenlever
verrijkt met wakamé salade(zeewier) en
hoisin mayonaise (pittig geinspireerde Aziatische mayonaise)

Duo de thon accompagné de foi d’oie fumé – wakamé salade
et mayonaise parfumé d’hoisin

***
Tongfilets in samenspel met Breydelspek vergezeld van King Krab

Filets de sole – lardon de Breydel –Crabe Royal

***
Helder nat van fazant met garnituur
Consommé de faisan avec garniture

***
Filet van heilbot op een bedje van prei –duxelle - aardpeer
afgewerkt met een kreeftensaus verrijkt met dragon
Filets de flétan sur un nid de poireaux –duxelle-topinambour - sauce bisque d’homard et estragon

of - ou

Nootjes van Hertenkalf afgewerkt met een “Wildsaus afgesmaakt met cognac en chocolade)
vergezeld van een mousse van knolselder en champignons - aardappelkroketten
Noisettes de faon -”sauce Gibier- cognac et chocolat” – mousse de celeri rave
et champignons de bois – croquettes de pommes de terre

***
Nieuwjaarsdessert
Dessert Nouvel an

€ 75,00

(deze menu is te verkrijgen van 1/01/2019 tot en met 15/01/2019)  

Maandmenu

Carpaccio van Limousin rundsvlees verrijkt met ganzenlever

***
Gebakken St. Jacobsnootjes op een bedje van truffelrisotto en champignons (*)
***
Sorbet van de dag

***
Gepocheerde kabeljauw met romanesco (torentjesbloemkool)

afgewerkt met een blanke botersaus verrijkt met bieslook
Of
Fazant Veronique (2cvts)  

***
Verrassingsdessert

 € 59,00 of 70,00 (*)

Kerst menu Noël


2018

 

Aperitiefhapjes
Amuses bouches

***

Carpaccio van hert verrijkt met ganzenlever en beukenzwam
 afgewerkt met aceto balsamico
Carpaccio de cerf – foie gras d’oie et champignons de hètre
accompagné d’aceto balsamiq

***

Gestoomde jonge tarbotfilet verfijnd met King krab en
afgewerkt met een saus van saffraan
Filets de turbotin cuit vapeur enrichie de crabe Royal
accompagné d’une sauce au safran

***

Sorbet van de dag
Sorbet du jour

*** 

 Het fijnste van fazant vergezeld van savooikool afgewerkt met een
cognacsaus afgesmaakt met truffel -  amandelkroketten

Suprème de faisan – chou de bacon –sauce au cognac
parfumée de truffes - croquettes aux amandes

of - ou

Nootjes van zeeduivel in samenspel met kreeft op een bedje van prei
 afgewerkt met een blanke botersaus van champagne en bieslook
Noisettes de lotte et homard sur un nid de poireaux -
beurre blanc au champagne et ciboulette

***

Kerstdessert - Dessert de Noël

€ 75,00

Deze menu is te verkrijgen van 25/12/2018 tot en met  31/12/2018    

Kreeftenmenu

Traditionele cocktail van kreeft en Kingkrab

***
Gestoomde halve kreeft in helder nat met groentjes

***
Sorbet van de dag

***
Kreeft in blanke botersaus afgewerkt met chinese bieslook

of - ou

Kalfszwezeriken met seizoen groenten afgewerkt met kalfsfond
verrijkt met 
mosterd uit Meaux

***

Verrassingsdessert

75,00 euro